Bent u nog up to date met de theorie Verkeersregels Rijbewijs????


Van het weekend heb ik het BBQ-seizoen weer geopend met vrienden: stukje zalm, gegrilde groenten, rosé, bier en cola voor de Bob natuurlijk. Op enig moment geraakten we in een discussie over verkeersregels en als betweter had ik in het begin het hoogste woord over het gebruik van richtingaanwijzers op rotondes, wel/niet mogen rijden zonder linker buitenspiegel als de rechter er nog op zit enzovoort. Zo gaat dat bij mij als ik mij vertrouwd voel met de materie.

Tot een bijdehand vriendje met z’n smartphone het www begon af te struinen op lastige vraagjes en gaandeweg werd ik wat stiller. Voor we het wisten, zaten we allemaal proefexamens van diverse aanbieders te beantwoorden om aan te tonen dat we echt wel terecht beschikten over onze roze ‘papiertje’.

U voelt hem al aankomen, het slagingspercentage was niet zo hoog. Natuurlijk waren de vragen soms vaag of onzinnig en natuurlijk was onze concentratie niet optimaal vonden wij collectief… De volgende dag heb ik in opperste concentratie nog een testje gedaan, het ging veel beter en ik slaagde… bijna.

Mijn voorzichtige conclusie is toch wel dat mijn vrienden en ik geen gevaar zijn op de weg aangezien we op gevaarherkenning en verkeersinzicht wel goed scoorden, maar er bestaan toch wegsituaties, verkeersborden en wetten en regels waar we even geen raad mee wisten.

Er zijn vast meer mensen die willen weten of hun kennis nog up to date is. Aan u de vraag of u ook uw rijbewijstheorie wilt testen? Zo ja, laat het ons weten. Dan komen we er op terug met een leuke actie, want gemotiveerde weggebruikers zijn veilige weggebruikers en daar ga ik voor.

Carla Groenewegen

Over Carla Groenewegen

Ik ben Carla Groenewegen en heb het leukste werk van de wereld: communicatie-adviseur in een wereld van auto’s en leasing. Ik ben dol namelijk op auto’s (vooral mijn MINI). Eigenlijk houd ik van alles dat met de goede dingen van het leven te maken heeft: eten en bijpraten met vrienden, naar het Concertgebouw, de bioscoop en theater. Ga graag met vakantie en lees alles wat los en vast zit.

1 Reactie op Bent u nog up to date met de theorie Verkeersregels Rijbewijs????

  1. Frank zegt:

    Leuk idee. Houd mij op de hoogte zou ik zeggen. Ik wil meedoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>